Entrenar la imaginació

ejercicio imaginacion

A Vil.la Pingüí tenim un taller de manualitats per a nens i nenes entre 4 i 10 anys. En aquest taller el que nosaltres fem és proposar una activitat i tenir preparat el material, però ens agrada que siguin els nens i nenes qui facin la resta: elecció de colors, dibuix, etc. Ells manen! Ells trien! És el seu projecte.

Però moltes vegades no saben què fer i trien alguna de les nostres idees, o fan el mateix que el company. I també és normal, els deixem poc temps per a pensar i pensar sobre una activitat que els ha estat proposada.

Per això, dins de fer una activitat programada, pensada i amb una metodologia ja especificada, intentem donar tot el marge possible i facilitar que aquestes idees i decisions seves es creïn amb més facilitat.

Un dels exercicis que fem servir per a entrenar la imaginació, i no diem despertar perquè ja la tenen, la capacitat de representar imatges que són o no reals. Però està bé donar-los l’oportunitat de seguir treballant-la.

Doncs bé, un dels exercicis consisteix en què ells facin paperets amb noms d’objectes, vegetals, animals… i els agafin aleatòriament. A partir d’aquí han de pensar una història, situació o dibuix on apareguin els 3 objectes i donar-hi una relació que no té per què ser ni coherent, ni verosímil… simplement que a ells els contenti, que ells hagin pensat, que ells hagin imaginat. I tot estarà bé sempre, perquè no podem limitar o capar aquesta imaginació. Si és imaginari per què no podem fer que una girafa es menja un plat de macarrons? O que un ós de peluix cuina un pastís? O pintar una ovella de color rosa?

treballar imaginació nens

 


A Vil.la Pingüií tenemos un taller de manualidades para niños y niñas entre 4 y 10 años. En este taller lo que nosotros hacemos es proponer una actividad y tener preparado el material, pero nos gusta que sean los niños y niñas que hagan el resto : elección de colores, dibujo, etc. ¡Ellos mandan! ¡Ellos eligen! Es su proyecto.

Pero muchas veces no saben qué hacer y eligen alguna de nuestras ideas, o hacen lo mismo que el compañero. Y también es normal, los dejamos poco tiempo para pensar y pensar sobre una actividad que les ha sido propuesta.

Por ello, dentro de realizar una actividad programada, pensada y con una metodología ya especificada, intentamos dar todo el margen posible y facilitar que estas ideas y decisiones suyas se creen con más facilidad.

Uno de los ejercicios que usamos para entrenar la imaginación, y no decimos despertar porque ya la tienen, la capacidad de representar imágenes que son o no reales. Pero está bien darles la oportunidad de seguir trabajando en ella..

Pues bien, uno de los ejercicios consiste en que ellos hagan papelitos con nombres de objetos, vegetales, animales … y los cojan aleatoriamente. A partir de aquí deben pensar una historia, situación o dibujo donde aparezcan los 3 objetos y dar una relación que no tiene por qué ser ni coherente, ni verosímil … simplemente que a ellos les contente, que ellos hayan pensado, que ellos hayan imaginado. Y todo estará bien siempre, porque no podemos limitar o capar esta imaginación. Si es imaginario ¿por qué no podemos hacer que una jirafa se come un plato de macarrones? ¿O que un oso de peluche cocina un pastel? ¿O pintar una oveja de color rosa ?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s