Com aconseguir un jardí vistós

(Història d’una reforma – i com aconseguir un jardí vistós sigui com sigui)

Com us hem explicat en algun post anterior, ens hem traslladat, i això vol dir reformes. En aquest cas de la part exterior. El bon temps ha arribat ràpid i ens ha agafat sense la feina feta. Tot i això, ens hem sapigut espavilar per aconseguir alguns detalls per a que el jardí sembli una mica un jardí ara que ja estem a primavera i que les visites són més freqüents.

En aquest post no parlarem tant de les obres o elements més fixes, sinó idees, propostes i consells de com amb poca cosa, diners i recursos podem fer que la nostra terrassa, balcó o jardí sembli estar en l’estació que li correspon.

Ara l’objectiu és que el nostre espai es vegi viu i ple de flors i plantes, però no és tan fàcil d’aconseguir. En el nostre cas hem plantat llavors de diferents varietats (margarites gegants, girasols, lavanda…) i a data d’avui encara no tenim cap flor! Hem de ser conscients que aquests processos són lents i a l’estiu, l’any que ve, segurament tindrem les millors flors del veïnat, però no ara. Per tant, tot el que estalviem amb les llavors, ho hem de compensar amb un parell de plantes ja crescudes i fins i tot de plàstic! Ens duraran tota la vida i fan un bon efecte pel moment.

Els detalls són sempre molt importants. En aquest cas, segurament és més econòmic tenir un bon conjunt de detalls que faran la diferència. Un centre de taula elegant, original i amb flors per quan vinguin les visites. Per això hem de tenir vista. Les flors tallades duren poc, per tant, posa-les el dia que vingui gent a veure’t en comptes de pretendre tenir-les bé tots els dies si el que vols és estalviar. Tampoc cal que les compris, pots recollir flors molt maques si fas una excursió a la muntanya. (Post relacionat: testos DIY)

Amb el temps les flors, les plantes aniran creixent i això farà que el nostre jardí o balcó sigui més majestuós. Però mentrestant o fins i tot per a espais molt petits o bé grans i dispersos, pot ser bo buscar elements originals, que centrin i cridin l’atenció. Això farà que l’ambient i la sensació d’estar fora sigui més agradable, que al final és el que busquem: palets, testos decoratius, elements que ens permetin diferents nivells, etc. (Pinterest: DIY jardín)

I llums, sobretot llums. Hi ha moltes alternatives econòmiques de bombetes que funcionen amb llum solar, per exemple, que donaran aquest encant extra al nostre «espai exterior vegetal» 😉 quan marxi el sol.

I vosaltres, com heu preparat el vostre jardí, balcó o terrassa?

···

(Historia de una reforma – y cómo conseguir un jardín vistoso sea como sea)
Como os hemos explicado en algún post anterior, nos hemos trasladado, y eso quiere decir reformas. En este caso de la parte exterior. El buen tiempo ha llegado rápido y nos ha cogido sin el trabajo realizado. Sin embargo, nos hemos sabido espabilar para conseguir algunos detalles para que el jardín parezca un poco un jardín ahora que ya estamos en primavera y que las visitas son más frecuentes.

En este post no hablaremos tanto de las obras o elementos más fijas, sino ideas, propuestas y consejos de cómo con poco, dinero y recursos podemos hacer que nuestra terraza, balcón o jardín parezca estar en la estación que le corresponde.

Ahora el objetivo es que nuestro espacio se vea vivo y lleno de flores y plantas, pero no es tan fácil de conseguir. En nuestro caso hemos plantado semillas de diferentes variedades (margaritas gigantes, girasoles, lavanda …) ¡y a fecha de hoy todavía no tenemos ninguna flor! Debemos ser conscientes de que estos procesos son lentos y en verano, el próximo año, seguramente tendremos las mejores flores del vecindario, pero no ahora. Por lo tanto, todo lo que ahorramos con las semillas, lo tenemos que compensar con un par de plantas ya crecidas e incluso de plástico! Nos durarán toda la vida y hacen un buen efecto por el momento.

Los detalles son siempre muy importantes. En este caso, seguramente es más económico tener un buen conjunto de detalles que harán la diferencia. Un centro de mesa elegante, original y con flores para cuando vengan las visitas. Por eso debemos tener vista. Las flores cortadas duran poco, por tanto, ponlas el día que venga gente a verte en vez de pretender tenerlas bien todos los días si lo que quieres es ahorrar. Tampoco es necesario que las compres, puedes recoger flores muy bonitas si haces una excursión a la montaña. (Post relacionado: macetas DIY)

Con el tiempo las flores, las plantas irán creciendo y esto hará que nuestro jardín o balcón sea más majestuoso. Pero mientras tanto o incluso para espacios muy pequeños o bien grandes y dispersos, puede ser bueno buscar elementos originales, que centren y llamen la atención. Esto hará que el ambiente y la sensación de estar fuera sea más agradable, que al final es lo que buscamos: palets, macetas decorativas, elementos que nos permitan diferentes niveles, etc. (Pinterest: DIY jardín)

Y luces, sobre todo luces. Hay muchas alternativas económicas de bombillas que funcionan con luz solar, por ejemplo, que darán ese encanto extra a nuestro «espacio exterior vegetal»;) cuando se vaya el sol.

Y vosotros, ¿como habéis preparado vuestro patio, balcón o terraza?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s