DIY per al jardí: testos


Ara mateix ens trobem en meitat d’una reforma. Dins la casa és una història apart, tot i que és la més important per a viure d’una manera mínimament decent, però aquest temps convida a estar fora, a gaudir de l’aire lliure i del solet els dies que es decideix a sortir. Per fi tenim un petit espai de natura i volem vestir-lo bé, amb flors, plantes i que comenci a sembar un jardí.

Tot això costa diners. I per a que sigui una mica imponent, ja s’han de posar moltes flors per a que es vegi frondós, ple, cuidat i sense forats. Comprar les plantes ja crescudes és més car, comprar les llavors és més econòmic tot i que no sempre és garantia d’èxit i es tarda més, s’ha de tenir més paciència. En el nostre cas hem tingut la sort de tenir familiars que ens han regalat plantes ja crescudes amb arrel per a plantar i també hem plantat llavors de margarides i girasols, que ens encanten.

Però, on les plantes? Tot i tenir terra, plantar en testos és més còmode i fàcil al principi per tal de que les plantes creixin millor i per a poder recolocar-les fàcilment, tan per tema de composició de les diferents flors, tamanys, colors, etc. com per a les seves necessitats de llum.

En el nostre cas, que gastem molts pots de llet en pols per a nadons, hem reutilitzat totes aquestes llaunes per a tenir tants testos com hem necessitat. També serveixien les llaunes de conserves, menjar preparat, pots de vidre…
Només cal passar un drap humit per a netejar-los bé, assecar i tapar tot allò que mostri què contenia abans. En el nostre cas ens hem decidit per a spray. Una manera fàcil i ràpida de cobrir tota la superfície tan lliscant de les llaunes. Segurament amb pintures necessitareu més d’una capa. Però es pot aprofitar això per a donar diferents tonalitats, textures, dibuixos, el que vulgueu.

Per a jugar amb diferents alçades, hem fet quatre forats amb el trepant, amb broca per a metall per a fer-ho fàcil, i li hem passat una corda de nylon per a poder penjar-lo de la branca de l’arbre. Si voleu que drenin l’aigua per a que no es podreixi la terra si ho voleu fer servir com a test, feu servir el mateix sistema per a la base.

Si teniu fotografies del vostre jardí, terrassa o balcó, us animem a compartir-les!
Gràcies i bona primavera!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahora mismo nos encontramos en mitad de una reforma. Dentro de la casa es una historia aparte, aunque es la más importante para vivir de una manera mínimamente decente, pero este tiempo invita a estar fuera, a disfrutar del aire libre y del solito los días que se decide a salir . Por fin tenemos un pequeño espacio de naturaleza y queremos vestir bien, con flores, plantas y que empiece a sembramos un jardín.

Todo esto cuesta dinero. Y para que sea un poco imponente, ya se han de poner muchas flores para que se vea frondoso, lleno, cuidado y sin agujeros. Comprar las plantas ya crecidas es más caro, comprar las semillas es más económico aunque no siempre es garantía de éxito y se tarda más, hay que tener más paciencia. En nuestro caso hemos tenido la suerte de tener familiares que nos han regalado plantas ya crecidas con raíz para plantar y también hemos plantado semillas de margaritas y girasoles, que nos encantan.

Pero, donde las plantas? A pesar de tener tierra, plantar en macetas es más cómodo y fácil al principio para que las plantas crezcan mejor y para poder recolocar fácilmente, tanto por tema de composición de las diferentes flores, tamaños, colores, etc. como para sus necesidades de luz.

En nuestro caso, que gastamos muchos botes de leche en polvo para bebés, hemos reutilizado todas estas latas para tener tantos tiestos como hemos necesidad. También serveixien las latas de conservas, comida preparada, frascos de vidrio …
Basta con pasar un paño húmedo para limpiarlos bien, secar y tapar todo lo que muestre que contenía antes. En nuestro caso nos hemos decidido para spray. Una manera fácil y rápida de cubrir toda la superficie tan deslizante de las latas. Seguramente con pinturas necesitará más de una capa. Pero se puede aprovechar esto para dar diferentes tonalidades, texturas, dibujos, lo que quiera.

Para jugar con diferentes alturas, hemos hecho cuatro agujeros con el taladro, con broca para metal para hacerlo fácil, y le hemos pasado una cuerda de nylon para poder colgarlo de la rama del árbol. Si quieres que drenen el agua para que no se pudra la tierra si lo desea utilizar como test, utilice el mismo sistema para la base.

Si tenéis fotografías del jardín, terraza o balcón, os animamos a compartirlas!
¡Gracias y buena primavera!

1 comentario en “DIY per al jardí: testos”

  1. […] Els detalls són sempre molt importants. En aquest cas, segurament és més econòmic tenir un bon conjunt de detalls que faran la diferència. Un centre de taula elegant, original i amb flors per quan vinguin les visites. Per això hem de tenir vista. Les flors tallades duren poc, per tant, posa-les el dia que vingui gent a veure’t en comptes de pretendre tenir-les bé tots els dies si el que vols és estalviar. Tampoc cal que les compris, pots recollir flors molt maques si fas una excursió a la muntanya. (Post relacionat: testos DIY) […]

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s