Disseny responsive obligatori

 

Captura de pantalla 2015-03-14 a la(s) 12.09.47

Recentment hem llegit un article on es parla de la nova posició que ha pres Google respecte al disseny web adaptable a tots els dispositius, i aquesta és ferma. Tal i com expliquen en el bloc oficial de Google (El blog para webmasters), a partir del 21 d’abril, Google penalitzarà tots aquells lloc webs que no tinguin un disseny responsive; això vol dir, que no s’adaptin a tots els dispositius.

Així doncs, l’optimització serà una dels factors a tenir en compte per l’algoritme de Google a l’hora de posicionar (ranking) un lloc web. D’aquesta manera, diuen, els usuaris obtindran resultats de millor qualitat.

Google ens ofereix un parell d’eines per a comprovar si la nostra pàgina web està optimitzada o no. A vegades pot ser tant fàcil com permetre la lectura dels arxius com .css .js del robots perquè a Google no li falti cap informació a l’hora de “llegir” correctament el contingut per a mòbils, etc. Però la majoria de vegades la nsotra web no estarà preparada.

Potser aquest és un bon moment per a actualitzar-nos i passar a un disseny molt més actual, perfectament optimitzat per a tots els dispositius i per a Google i amb un disseny web més contemporani.

Hi ha formes d’aconseguir un disseny responsive i atractiu amb gestors de continguts que, a més, ens facilitaran la vida si després volem modificar sense haver de contactar amb el nostre webmaster. Ara més que mai (i fins el 21 d’abril), potser és el moment de dir “renovar-se o morir”.

Recientemente hemos leído un artículo donde se habla de la nueva posición que ha tomado Google respecto al diseño web adaptable a todos los dispositivos, y esta es firme. Tal y como explican en el blog oficial de Google (El blog para webmasters), a partir del 21 de abril, Google penalizará todos aquellos sitio web que no tengan un diseño responsive; esto quiere decir, que no se adapten a todos los dispositivos.

Así pues, la optimización será una de los factores a tener en cuenta por el algoritmo de Google a la hora de posicionar (ranking) un sitio web. De esta manera, dicen, los usuarios obtendrán resultados de mejor calidad.

Google nos ofrece un par de herramientas para comprobar si nuestra página web está optimizada o no. A veces puede ser tan fácil como permitir la lectura de los archivos como .css .js del robots para que a Google no le falte ninguna información a la hora de “leer” correctamente el contenido para móviles, etc. Pero la mayoría de veces la nsotra web no estará preparada.
Quizás este es un buen momento para actualizar y pasar a un diseño mucho más actual, perfectamente optimizado para todos los dispositivos y para Google y con un diseño web más contemporáneo.

Hay formas de conseguir un diseño responsive y atractivo con gestores de contenidos que, además, nos facilitarán la vida si después queremos modificar sin tener que contactar con nuestro webmaster. Ahora más que nunca (y hasta el 21 de abril), quizás es el momento de decir “renovarse o morir”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s