Recuperar vs Reciclar

reciclar vs ecuperar
El reciclatge va nèixer com una forma d’estalviar diners allargant la vida dels productes. Després de la II Guerra Mundial, als anys 60 i 70, però va tornar amb força i es van crear moviments pel mediambient. A partir d’aquí, el reciclatge es va anar instaurant en les vides quotidianes i mirant els tipus de materials, quins serveixen per a ser reciclats i quins no.

Pel que fa al disseny, molts utensilis i materials són reutilitzats en altres formes i usos per a crear nous productes i fins i tot obres d’art. El fet de crear objectes amb materials reciclables o reciclats, aporta a aquests un valor afegit i una moda.

Ara, potser, tot i que tot queda en família (reutilitzar, reduir, reusar…), es parla més de recuperar, tornar a posar en ús un material que fins al moment ja era considerat inservible. Com a éssers adaptables, ara és el moment d’agafar tot allò que abans no volíem, mobles vells, electrodomèstics o bé materials que en un principi no ens cridaven l’atenció i recuperar-los per a donar-ne un nou ús. Els dies de recollida de mobles als barris és un bon punt de partida per a iniciar-se en aquest moviment de recuperació: mobles, palets, prestatges, portes velles que es poden convertir, amb temps i traça, en un moble decoratiu amb molt d’estil!

Deja un comentario